Solarni tuševi i vodene atrakcije – kako odabrati?

Svoj bazen možete odgovarajućim atrakcijama pretvoriti u pravi aqua park i uživanje u njemu prilagoditi svojim zahtevima. Vodene atrakcije čine bazene mnogo privlačnijima i deci i odraslima. Plivanje u bazenu i korišćenje vodenih atrakcija ne samo da može poboljšati vaše zdravlje, već će i slobodno vreme učiniti aktivnijim, zabavnijim i zanimljivijim.

Solarni tuševi

Ukoliko razmišljate da svoj životni prostor oko bazena oplemenite, solarni tuš je pravi izbor za opuštanje nakon napornog dana. Solarni tuš radi na isti način kao i tuš u kupatilu, samo što ovi tuševi zagrevaju vodu zahvaljujući solarnoj energiji, čime su i troškovi korišćenja tople vodi manji. Način rada je vrlo jednostavan: voda se akumulira u telu tuša kroz kolektor, gde se voda zagreva zahvaljujući sunčevoj energiji. Na taj način se voda tokom celog dana zagreva i zalihe vode se stalno obnavljaju.

Šta treba znati prilikom odabira solarnog tuša?

Glavna karakteristika svakog tuša je kapacitet rezervoara, jer što je veći rezervoar to će i zalihe tople vode biti veće. Druga važna karakteristika je da li vam solarni tuš omogućava podešavanje protoka vode i temperature. Važno je da solarni tuš ima slavinu jer će kupači moći da prilagode temperaturu individualnom zahtevu. Takođe, važno je da li tuš ima nožnom slavinicom. Ne postoje svi modeli i neće slavinicu za noge trebati svi tuševi, ali važno je uzeti u obzir u skladu sa vašim zahtevima. Ništa ne može zameniti funkciju solarnog tuša pre i nakon kupanja u bazenu a razlog je ne samo činjenica da se nećete tuširati hladnom vodom, već ćete i uštedeti energiju.

Vodene atrakcije u bazenu – kako odabrati?

vodena atrakcija f29a7

Slapovi su dekorativan element i funkcionalan uređaj koristan vašem zdravlju. Pad vode, struja i prskanje, elegantni oblici vodopada pojačavaju zdravu atmosferu bazena. Lastin rep je odlično sredstvo za masiranje područja ramena i vrata. Ova područja su prva koja se blokiraju kada je osoba posebno pod stresom. Odaberite zidni slap, hidromasažnu cev, hidromasažnu klupu, lastin rep – kobru, a u dimenzijama koje odgovaraju bazenu i potrebama.

Prilikom odabira vodenih atrakcija treba voditi računa o tome da li u bazenu postoji slana voda, jer ako postoji slana voda u bazenu vodene atrakcije moraju biti od prohroma AISI 316 kako ne bi došlo do korozije ovih elemenata. Ukoliko ne postoji slana voda u bazenu (elektroliza), možete odabrati vodenu atrakciju od prohroma AISI 304.

Pregledi: (318)